Για δέρματα με ακνεϊκή τάση

 

Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της φλυκταινώδους ακμής. Εφαρμόζεται για να μειώσει ή να εξαλείψει τις ουλές στο δέρμα με ακνεϊκή τάση, τα σημάδια φωτογήρανσης και τις ρυτίδες. Ενδείκνυται για λιπαρά δέρματα ή για δέρματα με ακμή.

 

salicylic-bodegon-medicoΣυγκεντρώσεις: 10%, 20%, 30%

 

Το σαλικυλικό οξύ πήρε το όνομα του από τη λατινική ονομασία της ιτιάς: Salix alba. Το 1838, ο Raffacle Piria (Σορβόννη, Παρίσι) υδρόλυσε τη σαλικίνη (μια πολύ μικρή ποσότητα υποκίτρινης κρυσταλλικής ουσίας με έντονα πικρή γεύση από εκχύλισμα φλοιού ιτιάς) και ως προϊόντα έλαβε ένα σάκχαρο και ένα αρωματικό παράγωγο, το οποίο με οξείδωση μετέτρεψε σε κρυσταλλικό άχρωμο στερεό με όξινες ιδιότητες. Αυτήν τη νέα ουσία ονόμασε σαλικυλικό οξύ.
Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα β-υδροξυοξύ το οποίο έχει την ικανότητα να διεισδύει στο δέρμα και την τριχοσμηγματογόνο μονάδα επιτυγχάνοντας ισχυρή κερατολυτική και φαγεσωρολυτική δράση. Βοηθά στην σωστή απολέπιση της επιδερμίδας, έχει την ικανότητα να δρά μέσα στον σμηγματογόνο αδένα για να ρυθμίσει την σμηγματόρροια και βοηθά θεαματικά στην ελάττωση της υπερέκκρισης. Διεισδύει αποτελεσματικά στους πόρους για να εξαλείψει τα σπυράκια ακμής και να βοηθήσει στην πρόληψη επαναεμφάνισής τους.
Το Salicylic peel δρα άμεσα και αποτελεσματικά στο λιπαρό δέρμα και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ακμής, των μεγάλων πόρων του δέρματος, της λιπαρότητας του δέρματος και των χρωματικών αλλοιώσεων.

Επιπλέον το σαλικυλικό οξύ είναι μυκητοκτόνο με αντισηπτικές και βακτηριοστατικές ιδιότητες.