Αντιγήρανση

Ενδείκνυται για κοσμητικές θεραπείες σε λεπτές ρυτίδες και φωτογήρανση. Συμβάλλει δραστικά στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

lactic-bodegon-medicoΣυγκεντρώσεις: 30%, 40%, 50%

Το βασικό συστατικό αυτής της φόρμουλας είναι το γαλακτικό οξύ, ένα άλφα – υδροξυοξύ που έχει έντονη ενυδατική δράση και αποτελεί βασικό συστατικό στη φυσική προστασία του δέρματος.

Το mesopeel Lactic συνδυάζει όλες τις ιδιότητες αυτού του οξέος: μαλακώνει τις λεπτές γραμμές του δέρματος, μειώνει τις βλάβες που προέρχονται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, βελτιώνει την υφή, το χρώμα και την όψη του δέρματος. Αλληλεπιδρά με υποδοχείς ινοβλαστών διεγείροντας σημαντικά την παραγωγή πρωτεογλυκάνων και κολλαγόνου και επιπλέον ενεργοποιεί την ελαστίνη και τα υπόλοιπα συστατικά του δέρματος καθώς επίσης αυξάνει τη συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος στο εξωκυττάριο υπόστρωμα.

Το mesopeel Lactic αυξάνει την παραγωγή των ceramides μέσω των κερατινοκυττάρων, ενυδατώνει αισθητά το δέρμα και αποτρέπει την αφυδάτωση του σχηματίζοντας ένα φράγμα. Επιπλέον χρησιμοποιείται ως παράγοντας απολέπισης, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα δέρματος και επιδερμίδας. Διασπά τους δεσμούς των κερατινοκυττάρων της κεράτινης στοιβάδας βοηθώντας στην αφαίρεση τους (απολέπιση) και σταδιακά στην εξάλειψη τους. Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνεται η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων. Παράλληλα οι λευκαντικές ιδιότητες του γαλακτικού οξέος βοηθούν στη δημιουργία μίας φωτεινότερης, διαυγέστερης επιδερμίδας με ομοιογενές χρώμα.

Είναι ιδανικό για ξηρό, λεποειδές δέρμα ή για δέρμα με ατοπική τάση, που παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης και τις πρώτες ρυτίδες.  Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους φωτότυπους και σε ελαφριά δερματικά προβλήματα.